Samen met Tamara Metze, Fabian Dekker en Albert Jan Kruiter schreven we een reflectie en debat over de protesten van 2019. Nu te lezen in de eerste Beleid en Maatschappij van 2020.

Zodra er in Nederland wordt geprotesteerd, of het nu gaat om boeren, bouwers, politie, verplegers, docenten of klimaatactivisten, wordt het trauma van Fortuyn bijna direct opgerakeld. Commentatoren lijken protest alleen te kunnen duiden door een fortuynistische bril: het verweesde volk laat zijn stem horen door middel van verzet en populistisch stemgedrag. Deze bril, die niet alleen door Fabian Dekker maar eerder ook door Herman Tjeenk Willink (in Trouw), Paul Schnabel (in De Telegraaf) en VU-hoogleraar Jacquelien van Stekelenburg (in het Reformatorisch Dagblad) werd verwoord, doet de motieven van de demonstranten tekort, heeft een blinde vlek voor de vele lokale protesten en ontkent het belang van protest in onze democratie…

Lees de volledige tekst hier